Estimulació Cognitiva Grupal
És una teràpia que treballa amb les tècniques de la neuropsicologia cognitiva aplicada i se basa en la capacitat plàstica del cervell. L’objectiu principal és la recuperació/manteniment de les funcions mentals superiors.
Els usuaris del centre se divideixen en 4 grups diferenciats segons el grau de deterioro, i diàriament participen en la teràpia durant una hora i mitja.
Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pollença.
Estimulació Cognitiva Individual
Dirigit a totes aquelles persones que així ho requereixen.
Taller de memòria
Dirigit a persones en un estadi lleu o a persones que decideixen realitzar Estimulació Cognitiva a modo preventiu. Les sessions son d’una hora i mitja, tres cops setmanals.
Fisioteràpia
Des de la fisioteràpia neurològica especialitzada amb Alzheimer i altres demències se treballa no solament la mobilitat de la persona an ivivll articular i muscular i el tractament del dolor; també es fa un abordatge d’estimulació cognitiva a traves del moviment per a cuidar i millorar la qualitat de vida de les persones usuàries i els seus cuidadors. Es fan sessions grupals de exercici terapèutic específic dirigit a mantenir i millorar la musculatura, la postura i qualitats com la força, coordinació i equilibri entre d’altres.
Sessions individuals en les que es fa un seguiment de la persona i se treballa específicament damunt la seva problemàtica.
Teràpia Ocupacional
Per ajudar a la persona a mantenir una autonomia i adaptar-se a les discapacitats, avaluant i suggerint els canvis necessaris per a una major funcionalitat i seguretat en la vida diària.
Es tracta d’una disciplina soci-sanitaria que ofereix un tractament rehabilitador i/o mantenidor de l’estat de salut de la persona, millorant la seva qualitat de vida, així com la dels seus familiars i cuidadors.
Cofinançat per:
Musicoteràpia
Se treballen en tres eixos:
1.- Les nostres cançons: te per objectiu principal la reminiscència, es a dir, evocar records de la memòria remota i auto bibliogràfica de la persona. Ho feim mitjançant el cant i l’escolta activa de cançons familiars. Això permet evocar de manera natural i automàtica sensacions, emocions i records del passat, afavorint l’expressió i el reconeixement emocional.
2.– El ritme: es treballa en dinàmiques i jocs. Mamballetes, renous corporals, percussió,… i el ball ,sempre que la mobilitat ho permet. Afavoreix la coordinació psicomotriu i la consciencia corporal.
3.– El cor d’AFAMA: l’idea es utilitzar-lo com a eina social, ja que la intenció es fer concerts per a familiars i amics i poder gaudir tots plegats del poder de la música.